Google Ads

Låt artificiell intelligens arbeta för dig

Vill ni synas högst upp i potentiella kunders sökningar? Då är det dags att gå in på Google Ads. Här finns, som alltid i dagens läge, många olika vägar att gå.

Den stora skillnaden mellan de som  får låga till mediokra resultat och de som lyckas fantastiskt bra, är som bekant beroende på kunskapen hos dem som utformar annonserna. När annonserna sedan är klara, betalar ni endast per klick.

Google Ads med experterna
på iMarketing

Google Ads är ett effektivt verktyg för annonsering på den dominerande (egentligen enda relevanta) sökmotorn. Men, systemet är ofta svårt att bemästra för bra resultat. För att slippa 100-tals timmar på att bli expert på Google annonser kan ni enkelt kontakta oss så utvärderar vi hur bra det kan bli.

Till skillnad från Facebook och Instagram så fungerar Google Ads på så vis att ni budar på olika ord som ni vill synas på när personer söker på Google. Varje gång någon klickar på er annons betalar ni en summa till Google.

Men det grymma är att detta går att optimera och sätta ett budgettak på varje dag. Vi på iMarketing letar kontinuerligt efter möjligheter att ge så lite som möjligt till Google och så god avkastning som möjligt till er. Vi rapporterar till er, med förståelig information varje 14:e dag så att ni alltid är med på banan.

Ett bra samarbete för oss är definierat av en nära relation där vi kontinuerligt har en aktiv dialog. Hur ser er situation ut? Ring till oss på iMarketing för att få en genomgång på vad vi kan göra för er.

Vanliga frågor och svar

Vad är google ads?

Google Ads är en Google-tjänst där man betalar för att hamna högre upp i sökfältet på sökningar som görs på Google. Idag görs över sex miljarder sökningar per dag på Google och antalet ökar med 10% per år!

Vad händer med google adwords?

Adwords heter idag Google Ads, men är i grunden samma tjänst som tidigare.

Vad hände med google adwords?

Adwords heter idag Google Ads, men är i grunden samma tjänst som tidigare.

Vilken budget behövs?

Vilket budget som passar just er beror på flera faktorer. Den första är hur mycket konkurrenterna betalar för de sökord ni vill köpa; om det är hög konkurrens på de sökord ni är ute efter blir priset högre. Den andra är hur hög kapacitet ert företag har, hur mycket mer försäljning eller bokningar verksamheten kan hantera.

Vad får jag ut av google ads?

Om Google Ads används rätt kan ni få otroligt bra avkastning på denna investering. Det är inte ovanligt att man hamnar på en Return On Investment på 5 eller 6 gånger insatsen. Detta ger er då mer exponering på den marknadsdominerande sökmotorn.

Hur ser annonser med google ads ut?

Annonserna på Google Ads kommer upp som en av de första alternativen när man söker på ett av de orden ni har valt att köpa. Dessutom kommer annonserna komma upp på Googles partnernätverk. Det är vanligtvis företag som väljer att gå med i Googles partnernätverk och säljer då reklamplats på sina hemsidor.